torstaina

DRY APPLE



Ensimmäiset lumet on jo nähty, joten on aika korkata syksyn ensimmäinen Dry Apple.

Joillekin saattoi tulla mieleen nestemäisempi herkku, mutta harhaanjohtaminen otsikoilla on silloin tällöin ok (ja varsinkin viikonlopun alla).

Viime kuussa useissa talouksissa oli pystyssä omppukuivaamo. Kotimaisista omenoista saa maailman parhaita kuivattuja nameja, ilman turhia lisäaineita. Kuivaustyylejä on varmaankin yhtä monta kuin kuivaajia.


Yksi valmistustapa:
-poista kodat omenaporalla
-höylää juustohöylällä ohuita viipaleita
-pujota ne esimerkiksi pitkiin grillitikkuihin ja virittele tikut johonkin sopivaan paikkaan
(mielellään sellaiseen johon vieraat eivät näe, rakennelmat saattavat näyttää joskus vähintäänkin oudoilta. nimim.kokemusta on)

Helppoa!


Kun kuivaukset on tehty, on aika kaataa terveysherkut ihaniin purkkeihin odottamaan syöjiä. Purkkien koristelu taitaakin olla se hauskin osio tässä projektissa. Aina ei malta odottaa seuraavan suolakurkku- tai punajuuripurkin tyhjenemistä. Tässä yksi neutraaleimmista versioista. Homma voi mennä niin överiksi kun vaan mielikuvitusta löytyy!


Yksinkertainen silkkinauhaviritelmä ei vaadi paljon käsityöläisgeenejä :)

Palataan purkkien koristeluun vielä joku kaunis päivä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuli mieleen siideri. (: